Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ashley Tisdale

2008.01.13

 

Ashley Tisdale

 

Monmouth Country-ban (New Jersey, USA) 1985. július 2-án látta meg a napvilágot, Lisa Morris és Mike Tisdale második gyermekeként. Négy évvel idősebb nővére, Jennifer Kelly Tisdale szintén színésznő, valamint modellkedik is, de korántsem olyan híres, mint a kishúga. Anyai nagyapja, Arnold Morris a Ginsu Knives fejlesztője, és nagyapján keresztül szintén rokonságban áll Ron Popeil üzeltemberrel. Szóval kijelenthetjük, hogy Ashleynek igazán híres familiája van. Van egy maltipoo fajtájú kiskutyája, Blondie. Édesanyja oldaláról egy kis zsidó vér is csörgedezik ereiben, és ő zsidónak tekinti magát. Bill Perlman, a South Shores Mall aktuális menedzsere fedezte fel, amikor mindössze három éves volt. Játszott a Gypsy színpadi darabjaiban, például a A Musical Fable-ben, és a The Sound of Music-ban a helyi Jewish Community Center-nél.

 

Filmes karrier :

A 1990-es évek vége felé több filmben is feltűnt ezek a következőek: Smart Guy, 7th Heaven ([[[Hetedik mennyország]]), Grounded for Life, Boston Public, Strong Medicine, Charmed (Bűbájos Boszorkák) és a Beverly Hills 90210. 2001-ben szerepelt a Donnie Darko című filmben, majd vendégül látták a The Amanda Show-ban, később pedig feltűnt a The Hughleys-ban és a Still Standig-ben. 2002-ben szerepelt a Fruit Gushers reklámában [figyelemreméltó a fejátalakítás miatt] hiszen, Ash feje átváltázott egy túlméretezett narancsra. Később szerepelt Catherine Zeta-Jones-szal a T-Mobile reklámában, valamint benne volt a Toys r Us reklámában is, Abigail Breslin-nel. Aztán megkapta Maddie Fitzpatrick szerepét a The Suite Life of Zack & Cody-ban. A sorozat nagyon népszerű lett, Tisdale pedig a Disney Channel sztárja lett. Kapott egy szinkronszerepet a Whisper of the Heart-ban. Aztán szerepett kapott a Disney Channel filmjében, a High School Musical-ban [Szerelmes hangjegyek], a nagysikerű film premiere után, 2006. január 20-án elment egy meghallgatásra, mivel meg akarta szerezni Erin Ulmer szerepét a Final Destination 3 című filmben, de nem sikerült neki.

Ashley eredetileg Gabriella Montez szerepére jelentkezett, de az alt hangja miatt, egy sötétebb, gonoszabb szerepet kapott, méghozzá Sharpay Evans-ét. A szerep három dalt vonzott magával, méghozzá ezeket: What I've Been Looking For, Bop to the Top, és a We're All in This Together. A Billboard Hot 100 feltérképzete ezeket a dalokat, és Ash zenei történelmet csinált, mert ő volt az első olyan művésznő, aki két dallal debütált a Billboard Hot 100-on, a What I've Been Looking For-ral és a Bop to the Top-pal. Ő egy napon felvette a Disneynek, a Some Day My Prince Will Come-ot és a Kiss The Girl-t (ehhez egy egy vidóklipp is készült) Ráadásul felvette a A Dream is a Wish-t a a Disney Channel sztárjaival, majd' később pedig megjelent a Disney Channel játékokon is a zöld csapat kapitányaként, és a 2007-es játékokon is részt vett a piros csapatban. 2007. augusztus 17-én debütáló High School Musical 2-ben is játszik.

Tisdale megjelent a Punk'd 8. évadának második epizódjában. Az ugratás az volt hogy Ashley bement egy gyermekkórházba, ahol egy kómában fekvő kisfiúnak elénekelte a Kiss The Girl-t, és felébredt, és az volt a poén hogy a kissrác nem akart suliba menni és tette magát, valami ilyesmi. De az MTV nem írhatta ki a dalnak a szövegét, mert nem volt hozzá joga. Később megint szerepelt a Punk'd-ban, mert segített Ashton Kutcher-nek átejteni, egy nagyon jó barátáját, Zac Efron-t.

Ashley egy interjú alkalmával elmondta a JustJared.com-nak a 2007 MTV Movie Awards2007. július 18-án megerősítette hogy filmet forgatnak, Picture This címmel, ez egy olyan apa-lánya film, és Ash egy népszerűtlen lányt játszik aki a Petco-nál dolgozik. Ashley azt is hozzátette, hogy valószínűleg vissza fog térni a természetes barna hajszínéhez ezért a filmért. augusztusban elkezd forgatni egy filmet, de akkor többet nem is mondott, mert babonás.

 

Zenei karrier :

Ashley első szólóalbuma, a Headstrong, amelyet a Warner Bros forgalmaz. A korong 2007. február 6-án került a boltok polcaira, és a Billboard 200 albumlistáján az 5. helyen debütált, és 64.000 darabot adtak el belőle. Az első kislemeze a He Said, She Said amelyet Jonathan "JR." Rotem és Evan "Kidd" Bogart írt, de ezt "visszahúzták" és inkább a Be Good To Me-t lett helyette. 2007 márciusában azt nyilatkozta a Blendernek, hogy ő drog-, és alkoholmenetes, és édesanyja rengeteg bizalmat ad neki. Brazíliában a Headstrongból 23.000 darab kelt el, míg az egész világon 900.000 darab!!!

A Be Good To Me videóklipje Headstrong album mellett, a High School Musical: The Concert DVD-n is fent van. Ash készített a Kiss The Girl c. számához is egy klippet, ami eredetileg a A kishableányból van, de megtalálható a The Little Mermaid Special Edition DVD-n is. Valamint a A Dream is a Wish Your Heart Makes-hez is készült egy videó a többi Disney-sztárral, amúgy ez a szám a Disney Hamupipőkéjében van. Meg tudod venni ezeket a videóklippeket az iTunes-on: What I've Been Looking For, We're All In This Together, ezek a High School Musical-ből származnak. Valamin Ash leforgatott három új videóklippet június 26-án, amig szinte egy nap jelentek meg, a He Said She Said kicsit előbb, de a Not Like That és a Suddenly ugyanakkor. Ezt nevezik Ashley klip-trilógiának.

 

Filmes karrier :

 

A mappában található képek előnézete High School Musical

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.